08.05.15

Не литературное. Злое и раздраженное.


Ну, блин! Ну, вот блин-блинский! Как так-то, а? Пришло на почту. От уважаемых мною людей. Похоже, что уважаемых мною раньше. И вроде бы и мероприятие важное, а ...отказала. Может не права? Может просто не так поняла? Может характер испортился, становлюсь резкой и подозрительной? 
"Шановна пані Олено! Всеукраїнський екологічний рух "Хортицький Форум" та Українська екологічна асоціація "Зелений світ" мають намір на початку червня (повязавши з датами 1 червня - День захисту дітей та 5 червня - День захисту довкілля) провести в Запоріжжі на Хортиці зустріч екологістів з жителями ДНР-ЛНР з робочою назвою "Як досягти громадянського миру на Донбасі?". 
Я отказала. По причине того, что я ЖИТЕЛЬ Луганской области. Украина! И не могу участвовать во встрече жителей ЛНР и ДНР, так как не признаю их ни странами, ни республиками, и не имею другого гражданства, кроме Украинского. Мы что, уже признали эти...республики? Я хочу мира. Я хочу защитить Донбасс. Но я НЕ ЖИТЕЛЬ ЛНР и ДНР.
Письмо: Forwarded message ----------
From: Serghiy Fedorynchyk <fedoryn@gmail.com>
Date: Sat, 11 Apr 2015 03:29:50 +0300
Subject: Oleni Stepovij: zapyt z propozycijeju
To: olenastepua@gmail.com
Шановна пані Олено!
Всеукраїнський екологічний рух "Хортицький Форум" та Українська
екологічна асоціація "Зелений світ" мають намір на початку червня
(повязавши з датами 1 червня - День захисту дітей та 5 червня - День захисту довкілля) провести в Запоріжжі на Хортиці зустріч екологістів з жителями ДНР-ЛНР з робочою назвою "Як досягти громадянського миру на Донбасі?".
Причина - нам здаються неефективними мінські угоди, на які громадяни не впливають. Водночас, на нашу думку, український Уряд майже нічого не зробив для діалогу зі звичайними громадянами Донбасу. Через те є сенс пробувати налагоджувати таке спілкування на рівні громадськості.
Мінімальне завдання: домовитись про посильне зменшення ненависті, конфронтації і войовничості в пропаганді, спільно звернувшись до керівництва сторін конфлікту. Максимальне - сприяти створенню громадського некомбатантського руху за мир на Донбасі.
Цільові для нас групи для участі їх представників у зустрічі - депутати місцевих рад, лікарі, вчителі, службовці та підприємці, які раніше були причетні до питань охорони довкілля, та окремі природолюби. Але можливо, є інші цінні категорії.
Ви можете допомогти нам особистим знанням людей на Донбасі, які мають що сказати за пропонованою темою, незалежно від того - виїхали вони чи залишилися на Донбасі.
Якщо буде Ваша згода, ми готові включити Вас до складу оргкомітету.
З повагою -Сергій Федоринчик, керівник інфоцентру УЕА "Зелений світ" (Голова - М.І.Коробко) член Координаційної Ради Хортицького Форуму (Голова КР - О.С.Багін) телефони 099-220-30-14, 098-982-29-77, 044-513-66-34
Ответ: Олена Степова <olenastepua@gmail.com>:
> Зустріч екологістів з жителями ДНР-ЛНР з робочою назвою "Як досягти громадянського миру на Донбасі?"...
> Шановний пане Сергій. Це дуже важливо. Мир. І екологія. Але....я не можу прийняти участь у заході, бо я житель Луганської області України. Ви бажаєте провести зустріч з жителями ЛНР та ДНР. Я є громадянка України. Я не визнаю ЛНР та ДНР. Вибачте.
Ответ:Вельмишановна пані Олено! Дуже дякую за відповідь.
Безперечно, Ви - громадянка України. І громадянка видатна!
Але зараз багато громадян України вимушено живуть на територіях під самопроголошеними ДНР та ЛНР. І Ви також. Ваше ставлення до цієї химери є правильним і в юридичному, і.в моральному плані. І прекрасно відображений Вами сюжет "За бордюр, в Украину!" свідчить, що і російські прикордонники цю химеру всерйоз не сприймають.
Я написав про "жителів ДНР-ЛНР", а не "жителів Луганської та Донецької областей" через те, що ці області зараз розділені. І замість
того, щоб писати довго -"частини Донецької та Луганської областей,
непідконтрольні українській владі", або "тимчасово окуповані території", - простіше згадати ці видумані назви. По суті: на цих теренах потрібна самоорганізація людей , які хочуть миру, у громадянський рух. При цьому не вимагається, щоб ці люди неодмінно були про-українськи налаштовані. Нехай це будуть звичайні обивателі, найбільше зацікавлені у збереженні власного життя, членів своєї родини та майна.
Після заворушень 1956 р в Угорщині Янош Кадар сказав: "Ми повинні
гасло "Хто не з нами, той проти нас" замінити на гасло "Хто не проти
нас, той з нами". Аналогічно і тут.
До цього мирного руху можна приживити існуючий екологічний рух у всій Україні, а через нього - і все свідоме населення України. І оскільки решта населення України в чотири рази чисельніша за населення Донбасу, то людська увага і спілкування в кінцевому підсумку переконає донбасят краще, ніж гармати українського війська, і тим паче летальна зброя, якої ще й не допроситися у НАТО.
З Вашим розумом та правничим досвідом неважко знайти огріхи і в цьому листі. Але чи треба? Сподіваємось на Вашу участь у Конференції на Хортиці, і віримо, що від цієї участі буде взаємна користь. Якщо ж є непереборні перешкоди, то принаймні порадьте нам людей з числа Ваших знайомих, які зацікавлені в мирі і готові посильно сприяти його наближенню.
Охоче відповімо на Ваші запитання. З повагою -Сергій Федоринчик,керівник інфоцентру УЕА "Зелений світ" Київ 044-513-66-34, 099-220-30-14, 098-982-29-77

Немає коментарів: